Skip to main content

Predavanja in delavnice

Te zanima kdo vse je bil z nami 13.4.2024?

Barbi Završnik

Postavljanje meja in otrokove frustracije.

Naslov predavanja: Postavljanje meja in otrokove frustracije.

Specialist razvojno nevrološke obravnave

Špela Gorenc Jazbec

Od novorojenčka do hoje. Pokrovitelj predavanja Baby Center Slovenija.

Moje ime je Špela Gorenc Jazbec in sem diplomirana Fizioterapevtka, specialist Razvojno nevrološke obravnave (RNO). Dnevno delam z otroci, ki imajo različne razvojne težave od lažjih do težjih. Pri razvojnih težavah je zelo pomembno, da vsi, ki rokujemo z otrokom uporabljamo prijeme, ki optimalno spodbujajo otrokov razvoj. S tem mu pomagamo k izboljšanju njegovega gibanja. Na predavanju bomo govorili o poteku normalnega gibalnega razvoja pri dojenčku in odstopanjih od normale. Prav tako bomo govorili tudi o tem, na kakšen način lahko čim bolj kakovostno podpremo dojenčkov gibalni razvoj in s tem vplivamo na čim kakovostnejši razvoj vzorcev gibanja in drže dojenčka.

mag. ZDŠ, dipl. bab., spec. zakonske in družinske terapije, IBCLC

Klavdija Slapar

Refluks - najpogostejši vzroki in naravne rešitve.

Naslov predavanja: Refluks – najpogostejši vzroki in naravne rešitve.

Življenje z dojenčkom z refluksom se velikokrat vrti okoli tega, da dobesedno preživimo vsak dan posebej. Zato je zelo pomembno, da sledite notranjemu glasu, ki vam pravi, da nekaj ni v redu in da najdete podporo/pomoč ter tako dojenčku in sebi olajšate vsakdan. Med predavanjem bomo od bližje spoznali različne vzroke refluksa, simptome ter znake refluksa in pa seveda tudi različne naravne metode, ki lahko vam in vašemu otroku pomagajo do lepših dni. Prav posebno se bomo posvetili trem najpogostejšim vzrokom: alergijam, ne-optimalnemu načinu hranjenja in ne-ravnovesju mikrobioma. Predavanje je namenjeno staršem, ki prepoznajo otrokovo bolečino in si želijo biti bolj aktivni pri iskanju rešitev za mirnejši vsakdan.

mag.soc.dela, eduk.integrativne psihoterapije

Valentina Celestina Jeraj

Kateri vzgojni pristop je primeren za mojega otroka?

Naslov predavanja: Kateri vzgojni pristop je primeren za mojega otroka?

Delavnica je namenjena širšemu pogledu na vzgojo otroka. V poplavi informacij o tem, kako in zakaj naj vzgajamo na določen način, se starši hitro izgubimo. Vsi si želimo le najboljše, vendar kaj pomeni najboljše? Kaj je najboljše za vas in vašega otroka? Kako naj vemo? Kaj naj bo rdeča nit v odnosu med staršem in otrokom? Na kaj se lahko naslonimo in kako naj opazujemo otroka? Kako vemo, da delamo in vzgajamo prav?

Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela, ki vključuje različne vaje in vprašanja za samorefleksijo. Razmišljali bomo tudi o tem, kakšen vpliv ima izkušnja našega otroštva na vzgojo  otroka, ter kakšen vpliv ima vzgoja prejšnjih generacij na to, kar smo mi danes in na to, kar bo postal naš otrok. Svet ne moremo prilagajati otroku, in s tem, ko smo se odločili, da rodimo otroka, smo se odločili, da mu bomo pomagali tudi odraščati v svetu, v katerem živimo, kakršenkoli že trenutno je.

Tadeja L. Hoyos

Ker je važno kako (se) rodimo.

Naslov predavanja: Ker je važno kako (se) rodimo.

Delavnica je namenjena vsem parom, ki bi se želeli dobro pripraviti na porod. Vsem, ki bi si želeli, da bi imeli mirne in zadovoljne dojenčke. Vsem mamicam ki bi rade uspešno dojile, saj porod vpliva tudi na dojenje in poporodno okrevanje. Na delavnici bomo poleg praktičnih prikazov tehnik lajšanja bolečin povedali tudi vse o porodnih položajih, ki odpirajo medenico in tako olajšajo dojenčku, da se optimalno nastavi v medenico, in iztis lažje poteka. Govorili bomo tudi o psiholoških vidikih poroda, kaj vse vpliva na to, ali je žensko strah ali se počuti varna v okolju kjer rojeva. Nenazadnje pa se bomo dotaknili tudi kako porod zaznamuje osebnost otroka in mamice.

diplomirana medicinska sestra

Andreja Gerl

Vdih znanja – moj otrok in dihalna stiska.

Naslov predavanja: Vdih znanja – moj otrok in dihalna stiska.

Sem Andreja Gerl, diplomirana medicinska sestra in sem 8 let zaposlena v ambulanti za nujno medicinsko pomoč. Zadnjih 5 let sem inštruktorica na tečajih za prve posredovalce in za druge zdravstvene delavce, pred letom dni pa je v meni prerastla želja po učenju laikov, ki jih zdravstvene teme zanimajo in bi si določeno znanje želeli obnoviti. Zato sem z letošnjim letom pripravila sklop 6. Dobrodelnih delavnic temeljnih postopkov oživljanja odraslih in otrok, kjer smo zbirali sredstva za Junake 3. nadstropja. Delavnice ostajajo dobrodelno naravnane, ker čutim, da je tudi tu moje poslanstvo.

V svoji delavnici Adut za življenje vas od moralno-etične odgovornosti pomoči do pristopa k nenadno obolelemu ali poškodovanemu poučim, kako ravnati ob nezavestni osebi, kako izvajati temeljne postopke oživljanja in hkrati rokovanja z AED (avtomatskim eksternim defibrilatorjem).

Poleg tega se dotaknemo ukrepov ob tujkih v dihalih in nekaj nujnih stanj, ki so aktualni za starše in vse tiste, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki (dihalna stiska otroka, vročinski krči, obolenja dihal, alergijska reakcija…), v primeru delavnic za podjetja pa najpogosteje govorimo o bolečinah v prsnem košu, kako prepoznamo resno obolenje ter kako ukrepamo ob nenadnem glavobolu, možganski kapi in ob alergijski reakciji.

V njej se bodo starši seznanili z nujnimi stanji, ki lahko vodijo v dihalno stisko, naučili se jo bodo prepoznati in ukrepati, ko se dihalna stiska pojavi.

Delavnica bo tudi izkustveno naravnana, na voljo pa bom tudi za dodatna vprašanja.

Marina P. Frangež

Četrto trimesečje.
Pokrovitelj predavanja Bambo Nature.

Naslov predavanja: Četrto trimesečje.

Četrto trimesečje? A ni to tisto, ko v miru sediš v gugalniku, dojiš svojega otroka, se sprehajaš, vozičkaš in svet je lep? Ni ravno tako. Je pa lahko, če si na to obdobje pripravljena. Podobno, kot če se pripravljaš na izpit ali na porod in dojenje.  To, kako si doživela porod, pomembno vpliva na to kako vidiš sebe kot mamo in na to, kakšne temelje ima otrok za svoj razvoj in za doživljanje življenja.  Sem Marina. Ustanoviteljica prve in največje slovenske spletne šole za starše VEVA. Zakaj? Ker mi je pomembno, da imata znanje. Ker bosta le tako imela zaupanje vase in bosta lahko rekla: "Zdaj veva!". In še tole. A veš kaj nas v življenju definira? Življenje v maternici, občutki pri rojstvu, odzivi naših staršev na naš jok, hotenja, želje. In na vse to imamo vpliv.

Ana Zrimšek

Prehrana v času dojenja in osnove uvajanja goste hrane. Pokrovitelj predavanja DM Slovenija.

Naslov predavanja: Prehrana v času dojenja in osnove uvajanja goste hrane.

Anja Apih

Opozorilni znaki v govornem razvoju. Na kaj naj bomo starši pozorni?

Naslov predavanja: Opozorilni znaki v govornem razvoju. Na kaj naj bomo starši pozorni.

Sta pripravljena?

Izkoristite sejemske popuste in si zagotovite vse potrebno za prve starševske trenutke po izjemnih cenah. Da bo vstop v starševstvo še lažji, bodo poskrbeli tudi izjemni predavatelji.